Kokerska och Recept...

Idag var jag kokerska på jobbet. Det var kul. Lagade pasta med bacon och svampsås som Emelie lärt mig göra. Skit gott....

Här är receptet:

2 pkt bacon
ca 10 fina färska champinjoner
1 stor röd paprika
1 stor purjolök
2 pkt Kelda Laga Lätt eller matlagningsgrädde
svartpeppar & chilipulver efter smak
Fullkorns spagetti

Gör så här:

Strimla bacon i ca 2 cm stora bitar. Champinjoner skärs i halvor och halvorna en gång till.
Dela av purjolöken så långt in mot blasten som möjligt, skär av början på den. Dela purjon på längden en gång så det blir som halvor. Skär sedan 1 cm breda bitar. Paprikan hackas i stora tärningar.

Börja med att fräsa bacon i en djup stekpanna i ca 3 min på hög värme. Sänk värmen lite och lägg i champinjonerna och purjolöken. Fräs på en stund tills man ser att svampen börjar krympa lite. Inget ska få färg så akta värmen.
Häll sedan på grädden och krydda med svartpeppar och chilipulver. Var riklig med chilipulvret, det går bra för det är inte starkt. Salta eventuellt.
Låt puttra i 5 min.
Lägg i paprikan och rör runt så den blir varm. Den ska inte bli mjuk.
Koka fullkorns spaggetti till.

Servera!
Gud vad gott.

Ja, detta åt jag, Erika och Carro idag. Mumma!

Sitter här hemma och har inte så mycket för mig.
Längtar tills imorrn när min sötis kommer hem.
Han är på bio ikväll med sina klasskompisar. Nya Bond-filmen var det visst.
Måste till systemet och apoteket och hämta två paket på tobaks affären och ska försöka hinna sola med.
Ska jobba kl 14.00 så vi får väl se.

Nu ska jag nanna så det blir fredag snabbt.

Natti natti!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback