Chokladkaka....
Har varit riktigt hängig idag. Fråga mig inte varför men kanske det är en liten förkylning som är på väg. S har ju varit kyld i en vecka nu så det vore väl inte så lustigt om även jag började snora lite.
Gick till stan idag med. Har gjort det varje dag nästan den här veckan. Skönt.
Besökte "Systembolaget" för att fixa lite att dricak tills imorrn. Blir lite partaj här hemma. Ska bli roligt.
Har jobbat eftermiddag idag. Det gick bra förutom att jag var så trött hela tiden. Så kan det vara ibland.
Ikväll har jag bakat en chokladkaka som är otroligt god. Ska bjuda på den imorrn tänkte jag.
Här kommer iallfall receptet:
200g smör
200 g mörk choklad 70%
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
4 ägg
1 tsk bakpulver
1. Smörj en plåtform med löstagbara kanter med smör. Täck kanterna med kakao.
2. Smält chokladen och smöret på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl och bakpulver.
4. Häll chokladsmöret försiktigt, lite i taget, i äggsmeten. Rör ut det försiktigt. Vänd ner mjölblandningen. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12-15 min.
Låt kakan svalna en stund ställ in i kylen över natten för bästa resultat.
Njut med lite vispad grädde och hallon.
Mumma!!!
Gick till stan idag med. Har gjort det varje dag nästan den här veckan. Skönt.
Besökte "Systembolaget" för att fixa lite att dricak tills imorrn. Blir lite partaj här hemma. Ska bli roligt.
Har jobbat eftermiddag idag. Det gick bra förutom att jag var så trött hela tiden. Så kan det vara ibland.
Ikväll har jag bakat en chokladkaka som är otroligt god. Ska bjuda på den imorrn tänkte jag.
Här kommer iallfall receptet:
200g smör
200 g mörk choklad 70%
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
4 ägg
1 tsk bakpulver
1. Smörj en plåtform med löstagbara kanter med smör. Täck kanterna med kakao.
2. Smält chokladen och smöret på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl och bakpulver.
4. Häll chokladsmöret försiktigt, lite i taget, i äggsmeten. Rör ut det försiktigt. Vänd ner mjölblandningen. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12-15 min.
Låt kakan svalna en stund ställ in i kylen över natten för bästa resultat.
Njut med lite vispad grädde och hallon.
Mumma!!!
Kommentarer
Trackback