Middagsplaner...

Ikväll blir det middag med mina föräldrar. Dom kommer hem till oss och jag ska laga lite god mat som jag förhoppningsvis kan tugga med min ömma kind. Sen ska vi kolla på nån bra film.
Det blir nog trevligt.

Ska laga denna goda kycklingrätt som finns med i det nya nummret av Buffé.
 

Timjankyckling med svampstuvning
 

image366

Ingredienser
Portioner: 4

ca 900 g kycklinglårfiléer
1 kruka
timjan  (repad)
2-3 vitlöksklyftor (utan skal)
rivet skal av 1 citron 

Stuvning
2 burkar blandsvamp (à 200 g)
3 msk finhackad schalottenlök 
1 tsk finhackad vitlök 
1 msk vetemjöl 
3 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1/2 dl finhackad persilja
smör och mild olivolja  till stekning
salt och peppar

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Krydda filéerna med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar och lägg i en ugnssäker form.
2. Grovhacka timjanen och vitlöken. Blanda med citronskalet. Fördela blandningen på kycklinglårfiléerna. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter.
3. Låt svampen rinna av. Grovhacka den.
4. Fräs svamp, lök och vitlök i het panna i smör. Pudra över mjölet och fräs en stund till.
5. Tillsätt grädde och kalvfond. Låt koka ihop på medelvärme till krämig konsistens. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm nymalen vitpeppar. Vänd ner persiljan. Servera kycklingen med svampstuvning, potatisklyftor och gärna rönnbärsgelé.


Kommentarer
Postat av: Elin

Mmm det ser gott ut. Jag älskar timjan!

2008-02-19 @ 20:34:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback