Middagsplaner...
Det blir nog trevligt.
Ska laga denna goda kycklingrätt som finns med i det nya nummret av Buffé.
Timjankyckling med svampstuvning
Ingredienser
Portioner: 4
ca 900 g kycklinglårfiléer
1 kruka timjan (repad)
2-3 vitlöksklyftor (utan skal)
rivet skal av 1 citron
Stuvning
2 burkar blandsvamp (à 200 g)
3 msk finhackad schalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1/2 dl finhackad persilja
smör och mild olivolja till stekning
salt och peppar
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Krydda filéerna med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar och lägg i en ugnssäker form.
2. Grovhacka timjanen och vitlöken. Blanda med citronskalet. Fördela blandningen på kycklinglårfiléerna. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter.
3. Låt svampen rinna av. Grovhacka den.
4. Fräs svamp, lök och vitlök i het panna i smör. Pudra över mjölet och fräs en stund till.
5. Tillsätt grädde och kalvfond. Låt koka ihop på medelvärme till krämig konsistens. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm nymalen vitpeppar. Vänd ner persiljan. Servera kycklingen med svampstuvning, potatisklyftor och gärna rönnbärsgelé.
Mmm det ser gott ut. Jag älskar timjan!