Sola och mat

Ska nart ge mig ut på en promenad och sen ska jag sola lite solarium. Fast det blir en kort solning för rören är så starka där jag solar.

Sen ska jag handla till dagens middag. Blir kantonesisk kyckling idag. Samma som MatNicklas gjorde häromdan.

Kantonesisk kyckling med ingefära och broccoli
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 st purjolök
1 dl färsk ingefära, finhackad
0,5 dl matolja
2 st broccoli
6 st salladslökar
 salt
 
Kantonesisk kyckling med ingefära och broccoli
Gör så här:

Koka kycklingfiléerna i saltat vatten i ca 15 min eller tills de är färdiga. Skär bort rot och blast på purjolöken och skölj den noga. Finhacka purjolöken och svetta den tillsammans med den hackade ingefäran i en kastrull med matolja. Det skall inte stekas utan bara värmas upp. Smaksätt med salt.

Skär broccolin och salladslöken i mindre bitar och ångkoka eller koka dem lätt under lock i 10-15 min.

Skär upp kycklingen i skivor vid servering. Servera de kokta grönsakerna till. Toppa med den finhackade ingefäran och purjolöken.

Källa: Svt.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback